Dag van de Stad - sessie ontwerpen vanuit een integrale visie

July 17, 2019 316 keer bekeken 0 comments

Staat de stad ook bij u prominent op de agenda? Kom dan op 28 oktober 2019 naar de Dag van de Stad in Den Haag. Tijdens dit jaarlijkse evenement komen alle stedelijke professionals samen voor inspiratie en kennisuitwisseling voor economisch sterke, duurzame, toekomstbestendige én leefbare steden.

De Dag van de Stad wordt voor het derde achtereenvolgende jaar georganiseerd en kan rekenen op de komst van ruim 2.000 professionals en betrokkenen bij de stad. Net als vorig jaar benut De Bouwagenda dit podium om de resultaten van het Ontwerp en Bouwplatform breed te delen. Tijdens de masterclass van 14.15 uur richten we de schijnwerpers op de resultaten van sessies in Amsterdam (atelier stationslocaties Amsterdam), Rotterdam (atelier Rotterdam Zuid), Den Haag (Policy Campus Den Haag), Dordrecht en Zwolle. Wij verwachten deelname van verschillende bestuurders en professionals uit ons netwerk. In ieder geval zullen vanuit De Bouwagenda Ben van Berkel, Pieter Litjens en Carolien Gehrels deelnemen.

 

Achtergrond thema ontwerpen vanuit een integrale visie /De Bouwagenda

Er worden nog steeds kansen gemist om de gezonde, energieneutrale, goed bereikbare, OV-ontsloten, vitale gebieden, wijken en steden van de toekomst te ontwerpen en te ontwikkelen. Verbeeldingskracht is gewenst om tot een integrale programmatische aanpak te komen die over de grenzen van domeinen heengaat. Met het Ontwerp en Bouwplatform (OBP) is een inspirerend netwerk van experts ontstaan die zich vanuit verschillende achtergronden al rekenend en tekenend buigen over concrete ontwikkellocaties op het kruispunt van verduurzaming, verdichting en mobiliteit.


 

0  Comments